Böcker och film

Frisk och fri från ätstörningar”, red. Göran Carlsson (2009)

En bok med berättelser av tidigare patienter på M.H.E. Kliniken som nu är friska och fria. Boken gavs ut på Mareld i slutet av augusti 2009. Boken kan enklast beställas via någon internetbokhandel.

 

Ätstörningar”, av Göran Carlsson och Bengt Eriksson (2001)

En bok som handlar om ätstörningar och den behandlingsmodell som används på M.H.E. Kliniken. Den riktar sig främst till professionella behandlare och vårdpersonal. Den kan endast köpas direkt från M.H.E. Kliniken. För att beställa boken, skicka e-post till info@mhekliniken.se eller ring oss på telefonnummer 0250-130 60.

 

 

”Dom fattar ingenting…” är en trefaldigt prisbelönad film om anorexi-bulimi av Ingrid Janbell. Filmen finns nu på DVD. Personal på M.H.E. Kliniken medverkar och berättar om klinikens verksamhet. För beställning av filmen, kontakta Ingrid Janbell via e-post ingridjanbell@hotmail.com. Priset för filmen är för privatpersoner 199:- inklusive moms och porto, för företag 299:- inklusive moms..

Ingrid Janbell, skådespelerska, författare, föreläsare och NADA-terapeut, behandlar personer med bl. a. ätstörningar. Ingrid är f.d. anorektiker/bulimiker (i 13 år) och har i över 20 år arbetat och engagerat sig i denna problematik. Hon har även skrivit och medverkat i pjäsen Matdemonen, som spelas med stor framgång i både Sverige och Norge.